HTML

Kecskeméti repülőnap

A kecskeméti repülőnap információi.

Friss topikok

  • Blackjack160: @szanszi: Elég lett volna egy nagyarányú modernizáció a MiG-29-eseken és máris egy, akár a Gripené... (2010.10.28. 18:12) Új repülőgépeket kap Kecskemét

Linkblog

Archívum

Új repülőgépeket kap Kecskemét

2009.03.01. 15:04 shzilzufkugzhfkg

Új repülőgépeket kap Kecskemét a jas-39 ismertebb nevén a gripenek fognak a a mig-29-esekkel felváltva fognak dolgozni, majd a mig-29-eseket végleg beszüntetik Magyarországon. A pilóták szerint a Svéd repülőgépek korszerübbek, irányitásuk könnyebb és pontosabbak mint az orosz MIG-29-esek. Ez sok embernek nem tetszett hogy a MIG-29-eseket leváltják a gripenek.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemetirepulonap.blog.hu/api/trackback/id/tr16973410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szanszi 2010.09.18. 00:40:17

Már éppen ideje volt. Ezeknek a Mig-29-eseknek csak a nevük nagy, harcértékük szinte nulla. Tulképpen egy sugárhajtású műrepülőgép, amivel faszául lehet villogni a repnapokon. Mókás látni, ahogy a pilóták áradoznak a közeli légiharc képességéről, és az R-73-as rakétájáról, csak arról az "apróságról" feledkeznek meg, hogy a győzelemhez előbb oda is kéne jutni, meg a csodarakétának el is kéne találni a célt. Az a tény, hogy már lelőttek belőle vagy 25 darabot, még ő egyetlen egyet sem, valamint rakétája valós találati aránya kb 10% az senkit nem zavar. A gripen is rossz választás volt,(nagyon drága, kicsi fegyverterhelés és harci hatósugár, hiányzó alapvető képességek) de sokkal jobb mint a fulcrum. Óriási lépés ez a légierőnek.

Blackjack160 2010.10.28. 18:12:09

@szanszi: Elég lett volna egy nagyarányú modernizáció a MiG-29-eseken és máris egy, akár a Gripenét is felülmúló harcértékű vadászrepülőgépünk lehetne. Ja és a maradék pénzből rendbe rakhatták volna a harci és szállító helikoptereket is. Az meg hogy a MiG-29 még nem aratott légigyőzelmet nem igaz. De hogy nem elég sokat az meg annak köszönhető, hogy csóró országok vettek részt vele konfliktusokban, alacsonyan képzett legénység repülte, valamint a folyamatos korszerűsítést csak hírből ismerték. Egy F-16 Block 80-as is elavul idővel ha nem korszerűsítik mikor eljár felette az idő. A Gripent meg megvették ami éppen tényleg nem egy rossz gép (jó lenne azért ha erősebb lenne a hajtóműve), csak szerintem nem tudják kihasználni a képességeit, mert a méregdrága hozzá való fegyverekre meg már nincs pénz.
süti beállítások módosítása